Fantastická 15-ročná speváčka Emma Kok spieva pieseň „Voilà“

Toto fenomenálne holandské 15-ročné dievča s ťažkou diagnózou vám svojou piesňou vyrazí dych, prinajmenšom vám vyhŕkne slza, ako ľudia v hľadisku. Pieseň Voilá je hlboká, silná, dojímavá a zanechá vo vás pocit pokory a lásky.

Vo februári 2023 vyhrala Emma Kok inauguračnú sezónu Ministars s jej prevedením „Voilà“ od Barbary Pravi. Holandský huslista a dirigent André Rieu, tiež z Maastrichtu, bol údajne tak ohromený Emminim výkonom, že ju pozval, aby predviedla „Voilà“ na svojej výročnej koncertnej sérii vo Vrijthof v júli 2023.

Emma Kok má nezvyčajnú diagnózu - gastroparézu. Gastroparéza je zdravotná porucha vyznačujúca slabými svalovými kontrakciami žalúdka (peristaltiky), čo má za následok to, že potraviny a tekutiny zostávajú v žalúdku dlhší čas. Obsah žalúdka tak odchádza pomalšie do dvanástnika tráviaceho traktu. To môže mať za následok nepravidelné vstrebávanie živín, nedostatočnú výživu a zlú kontrolu glykémie.

Symptómy zahŕňajú nevoľnosť, vracanie, bolesť brucha, pocit plnosti krátko po začiatku jedenia (skorá sýtosť), nadúvanie brucha a pálenie záhy. Najbežnejším známym mechanizmom je autonómna neuropatia nervu, ktorý inervuje žalúdok: blúdivý nerv. Hlavnou príčinou tohto poškodenia nervov je nekontrolovaný diabetes mellitus. Emma Kok prijíma potravu priamo hadičkou do žalúdka. Toto dievča je veľmi silné a je to bojovníčka ,ktorá sa ,len tak nevzdá a môže nám byť všetkým príkladom, príjemné počúvanie.

upic

Dátum: 25.10.24 13:33

Autor: igis

Dĺžka: 7:24

zobraziť viac ↓