Psík hľadá domov

Video z FB stránky Očami PSA: https://www.facebook.com/watch?v=9161027...

Znova nám trhá srdce z ďalšieho mimoriadne smutného osudu, o ktorom sme sa včera dozvedeli. Toto asi 10-ročné psíča ostalo na svete celkom samé. Celé tie roky pracoval na paši na Liptove, bol veľmi naviazaný na svojho pána-pastiera, s ktorým denne nabehal celé kilometre po lúkach. Nebol to ideálny život, no bolo o neho postarané.
Pastier však za ním na dvor asi pred dvoma týždňami prestal chodiť. Zrazu nebolo pohladenie, nebola miska s jedlom ani spoločný čas na dvore. Prvé dni vykúkal, kedy sa už konečne k nemu vráti, no očakávanie sa zmenilo na smútok, psiu depresiu. Možno v tej hlávke pochopil, že pastiera už niet. Asi už vie, že ostal definitívne sám na tomto svete a keďže je starý a očká mu už dobre neslúžia, nečaká už od života žiadnu šancu. Hádam už len očakáva moment, kedy sa poberie za pastierom.
Je nám ťažko. Od momentu, kedy nám o psíkovi napísala vsímavá suseda, ktorá sa k nemu denne prediera cez zadne stavy, lebo dvor je pozamykaný. Niet príbuzných, niet nikoho. Iba jej to nedá a zanesie mu misku, strávi s ním pár chvíľ. Je čoraz smutnejší, už nedúfa.
Pýtame sa, či sa niekde nájde dobré srdce. Také, ktoré psíka pochopí a prijme. Možno mu aj ukáže, že život ešte má zmysel, že ešte môže tých pár vymeraných rokov prežiŕ v láske a dobrej opatere. Áno, je plachý, ale keď niekomu začne veriť, poddá sa. Potrebuje láskavú ruku a čas, trpezlivosť. A hlavne nádej. Aby ešte nad svojim psím životom nelámal palicu. Kontakt: 0948 894 777.

upic

Dátum: 15.9.24 13:14

Autor: bananqtz

Dĺžka: 0:40

Krajina: Slovensko 🇸🇰

Kategória: Zvieratká

Tagy:

zobraziť viac ↓