Tvorcovia Simpsonovcov viackrát predpovedali budúcnosť, čo predpovedali na 2024?

Tvorcovia animovaného seriálu „Simpsonovci“ viackrát predpovedali budúcnosť, čo vyvolalo veľa pozornosti a fascinácie medzi fanúšikmi a médiami. Seriál, ktorý je známy svojím satirickým a humoristickým pohľadom na spoločnosť, občas priniesol epizódy alebo scény, ktoré sa neskôr ukázali ako predzvesť skutočných udalostí. Tu je niekoľko najznámejších prípadov:

Prezidentúra Donalda Trumpa: V epizóde „Bart to the Future“ z roku 2000 bola zmienka o tom, že Donald Trump bol prezidentom USA, čo sa skutočne stalo o 16 rokov neskôr v roku 2016.

Lady Gaga na Super Bowl: V epizóde „Lisa Goes Gaga“ z roku 2012 vystupovala Lady Gaga počas koncertu podobne, ako to urobila v skutočnosti na Super Bowl v roku 2017.

Nobelova cena pre Bengta Holmströma: V epizóde „The Princess Guide“ z roku 2010 sa objavila tabuľka s kandidátmi na Nobelovu cenu, na ktorej bolo meno Bengta Holmströma. V roku 2016 Holmström skutočne získal Nobelovu cenu za ekonómiu.

Šírenie vírusov cez poštu (Osaka Flu): V epizóde „Marge in Chains“ z roku 1993 do Springfieldu dorazí chrípkový vírus nazývaný „Osaka Flu“, ktorý sa šíri prostredníctvom balíkov z Ázie. Toto niektorí považovali za predpoveď pandémie COVID-19, hoci táto analógia nie je úplne presná.

Higgsov bozón: V epizóde „The Wizard of Evergreen Terrace“ z roku 1998 Homer Simpson píše rovnicu, ktorá sa podobá na rovnicu popisujúcu hmotnosť Higgsovho bozónu, ktorý bol objavený až v roku 2012.

Škandál s konským mäsom: V epizóde z roku 1994 sa ukázalo, že školskej kuchárke bolo umožnené používať konské mäso v jedle. O niekoľko rokov neskôr, v roku 2013, vypukol v Európe škandál, keď sa v potravinách našlo konské mäso, ktoré nebolo uvedené na etikete.

Tieto a ďalšie predpovede sú často považované za náhodné alebo za dôsledok toho, že tvorcovia Simpsonovcov majú talent na satiru a často sa inšpirujú aktuálnymi udalosťami a trendami. Napriek tomu je fascinujúce vidieť, ako niektoré z týchto fiktívnych udalostí našli paralely v reálnom svete.

upic

Dátum: 1.9.24 19:27

Autor: miloslav8

Dĺžka: 27:09

zobraziť viac ↓