Ruské zverstvá: Raketový útok na Kyjev 8.7.2024

Ruská propaganda vypustila po ruskom barbarskom útoku na nemocnicu v Kyjeve https://www.mojevideo.sk/video/4070c/rus... množstvo klamstiev a dezinformácii, ako býva tradíciou pri podobných zverstvách.

Najprv tvrdili, že nemocnicu zasiahla Ukrajinská raketa z PVO S-300, neskôr, NASAMS, PATRIOT či IRIS-T.
Toto klamstvo podložili tvarom rakety z pomerne nekvalitných záberov jej dopadu a Rusko na ňom trvá aj v bezpečnostnej rade OSN.
Analýza rôznych rakiet PVO: https://x.com/Tatarigami_UA/status/18106...

V konečnom dôsledku je podstatný spôsob, akým rakety PVO fungujú.
Ich úlohou je rozptýliť množstvo šrapnelov, ktoré majú poškodiť blížiacu sa pomerne krehkú strelu a preto im postačuje malé množstvo výbušniny.
Hlavice západných rakiet PVO používaných ZSU majú zhruba od 10-20kg a nie je možné, aby spôsobili rozsiahlu devastáciu v okruhu 63m zodpovedajúcej stovkám kg výbušniny.
https://x.com/RyanMcbeth/status/18106224...
Strely Ch-101 určená na ničenie dobre opevnených cieľov v závislosti od použitej hlavice nesú od 400kg výbušniny.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Ch-101

00:50
Na mieste boli zaistené trosky strely, ktoré poslúžia na vyšetrovanie vojnových zločinov v Hágu, kde je vydaný medzinárodný zatykač na Putina, Šojgiua, Gerasimova a ďalších vysokopostavených dôstojníkov, zodpovedných za raketové útoky na civilnú infraštruktúru a civilistov.

00:55
Dôvod, prečo PVO Patriot nezachytila všetky ruské strely bol ten, že jedna batérie dokáže pokryť zhruba 60° a strely mesto Kyjev obišli zozadu.

Zásah nemocnice nie je ani zďaleka ojedinelý a Rusko tak už zničilo viac ako 150 nemocníc po celej Ukrajine
Súčasťou ruského spôsobu vojny je zakaždým aj terorizovanie civilnej populácie, čo sleduje najskôr niekoľko cieľov: 1) vytvoriť neúnosné podmienky, ktoré vedú k odchodu civilnej populácie z populačných centier a rozväzujú tak Rusku ruky k oveľa viac devastujúcim a plošnejším úderom; 2) vytvoriť medzi domácou i svetovou populáciou spoločenský dopyt po rýchlom mieri, aby sa čo najskôr zastavilo nezmyselné zabíjanie civilistov; 3) vyčerpávanie zdrojov napadnutej krajiny, ktorá sa v dôsledku masívnej deštrukcie nedokáže zároveň vysporiadať s následkami útokov a zároveň živiť vojnovú mašinériu.

upic

Dátum: 11.7.24 14:33

Autor: angerfistt

Dĺžka: 0:59

zobraziť viac ↓